Oliesensor

De motor van de Lupo en de Audi hebben beide een oliedruksensor die de druk rapporteren, wanneer er te weinig druk is krijg je een signaal in het dashboard.

Bij een te lage oliedruk toont de Lupo een rood oliekannetje (rij maar eens met laag oliepeil een snelle bocht naar links, alle olie wordt naar rechts geslingerd in het carter en de sensor neemt heel even geen druk meer waar) in het dashboard.  De A2 laat driemaal een harde piep horen, en toont een grote rode oliekan in het multifuntionele display, ook wel FIS genoemd.

De A2 meet daarnaast ook het oliepeil. Als het peil te laag is, laat hij één harde piep horen, en toont een grote gele oliekan in het FIS display

De oliedruksensor van beide auto’s gaat zelden kapot maar het oliepeilsensor van  de A2 (045907660B) is een bekend probleem. Je mag hier gewoon mee rijden, want het peil is dan meestal gewoon goed, maar de harde piep elke ochtend is erg irritant. Een nieuwe sensor, schrik niet, kost bij de dealer maar liefst een slordige € 180 kost en er is helaas geen imitatie te koop. Maar gelukkig is er een alternatief en kan je voor € 50 bij Foppe je sensor laten repareren.

Een te lage oliedruk zorgt als eerste voor turbo schade, zorg dat je dus het oliepeil en de druk correct houdt. Het eerste doe je door regelmatig te peilen en bij te vullen en het tweede is dus een afgeleide van de eerste, maar te lage oliedruk kan ook komen doordat je oliepompketting aan vervanging toe is. Dit moment kondigt zich aan wanneer de motor een samba-geluid begint te maken en gebeurt vaak rond de drie ton. De uitleg hierbij is dat je wel genoeg olie in het carter hebt, maar de pomp heeft onvoldoende werking om de olie door de motor naar alle vitale delen te sturen.

 

De online 3L-resource met alle informatie over de Audi A2 1.2 TDi en de Volkswagen Lupo 3L