Het nieuwe rijden en meer

Als aanvulling voor wat Melvin schrijft. over zuinig rijden.

Allereerst, een feit wat me zelf nog al eens overkomt. Ik heb te veel aan het hoofd, en voor ik goed en wel de straat uit ben kom ik er achter dat ik weer wat vergeten ben. Resultaat, ja natuurlijk je moet terug, vergeten telefoon portemonnee, of  iets van dien aard. Maar de gevolgen, je gaat opnieuw vertrekken, en je rijstijl is gelijk al niet meer als de eerste keer dat je vertrok.

Dus goed opgemerkt Melvin,  ga rustig op weg en overdenk of je wel alles bij je hebt. Dit reken ik mezelf ook aan 🙂

Dan het anticiperen, iets waar niemand echt bij stil staat. Geloof me ik kan het weten. Wij als buschauffeur krijgen er training in. Het beste kan je je zelf dit aanleren in de polder, waar ook een redelijk goed zicht is. Kom je op een rotonde aan, kijk dan wat je snelheid moet zijn zodat je niet hoeft te stoppen voor de rotonde, maar dat jij mooi past in het “gaatje”wat er gaat ontstaan, en waar jij mooi in past en het verkeer zijn doorstroming niet gestoord wordt. Dit levert jou, maar ook de andere weggebruikers een besparing op van brandstof en remmen. En geloof het of niet, zelfs tijd!

Dan kom je op een T spliting of kruising aan werkt dat precies het zelfde.

Dan de VOP’s (voetgangersoversteekplaatsen) ook daar werkt het niet anders, met een bijkomend site-affect.  Hele vriendelijke mensen die blij zijn dat jij ze de ruimte geeft, en niet van het kan nog wel even die oude houdt vast wel even in. Of je nu een oude baas, steunend op zijn stok zijn hand naar je opsteekt, of dat hij wild zwaaiend met zijn stok bijna van de stoep kiepert van woede.

Het geeft dat je na de VOP  zelf ook voldaan weer rustig optrekt, en ook zelf lekkerder in je autootje zit en je weg vervolgd.

Nog een leuk dingetje om je te realiseren.  Loopt je onderweg te klooien met je radio je telefoon of je navigatie. Dan levert dat altijd minder anticipatie op voor je eigen gebruik van deelneming aan het verkeer. Voor de vouwen onder ons, ook het gezoek in een handtasje behoort hier toe. en ook het kleuren van het gezicht al dan niet in oorlogs- kleuren voor de volgende date.

En leer omgaan met je CC. heb je die nog niet, je kan Sinterklaas of de kerstman een hint geven…

Tot zover, verdere tips volgen.

Een mede schuldige aan verspilling van brandstof en aandacht voor de overige weggebruikers. Ja ik ben niet heilig verklaart door Fransiscus.