Motorolie

Vanwege de geringe diameter van de oliekanalen en de roep naar minder interne wrijving zijn de 3L Lupo en Audi A2 1.2 TDi af-fabriek geleverd met 0W30 volsynthetische motorolie.

Deze olie is echter zeer dun waardoor er ook een verminderde smering is van de motor, enkele jaren na de introductie is daarom ook 5W30 vrijgegeven. Rij je doorgaans in erg koude gebieden (stel je woont in Finland) is 0W30 aan te raden, rij je in een ‘normaal west europees’ klimaat is 5W30 aanbevelingswaardig. In het motorblok gaat ongeveer 3,8 liter.

Beide oliën moeten voldoen aan de Volkswagen specificatie 50600.

De pompverstuiver-diesel blijkt onderhoudsarm en er zijn dan ook zeer weinig meldingen van een verhoogd verbruik van motorolie, van langdurig rijden met hoge snelheid  (150 km/u +) kan de auto wat olie gaan verbruiken.

De olie behoort iedere 15.000 kilometer vervangen te worden net als het papieren oliefilter, maar bedenk dat olie degradeert naarmate er meer koude starts zijn en/of er met hoge toeren gereden wordt. Rij je iedere dag 2 stukken van 100 kilometer mag je een langere termijn aanhouden, te meer omdat longlife olie een vervangingsinterval heeft van 30.000 km, maar vergeet niet dat olie ook de as van de ontbrandingscyclus uit de cylinders opvangt en dus ook in het glijlager van de turbo komt, zit er teveel as in de olie kan de turbo verminderd gesmeerd en gekoeld worden en zal je turbo sneller kapotgaan.

Op de website van C&E Turbochargers kan je meer info vinden welk effect oude motorolie op je dure turbo heeft.

De online 3L-resource met alle informatie over de Audi A2 1.2 TDi en de Volkswagen Lupo 3L