Banden

Voor de Lupo zijn er speciale banden voor de 3L Lupo ontwikkeld en geproduceerd door Bridgestone,  type B 381 in de maat 155/65 R14 en snelheidsklasse T. Ze zijn gemaakt van een stuggere rubbersoort dan conventionele banden en hebben een extreem lage afrolweerstand. De adviesprijs bij de dealer was  72,60 (€ 61,- ex. BTW) per band.  (exclusief uitlijnen en balanceren) maar helaas zijn deze banden niet meer leverbaar sinds 2008.

Een goed alternatief zijn de diverse Eco-banden in de maat 155/65 R14.

De Audi A2 heeft standaard banden in de maat 145/80 R14.

Voor beide wagens geldt dat de adviesspanning (voorbanden 2,4 bar, achterbanden 2,8) verhoogd mag worden tot 3,5 Bar zonder noemenswaardige verhoogde slijtage of negatief rijgedrag. Wel lever je een stuk comfort in doordat de banden vrij hard zijn.

De ene eigenaar houdt 2,5 bar aan, de andere 3,5. Een motief dat hierbij meespeelt is natuurlijk het verbruik: hoe hoger de spanning, hoe lager het verbruik. Kritische kanttekening hierbij is, dat bij een hogere spanning de oppervlakte van het loopvlak afneemt en dus ook het remvermogen ! Niet voor niets heeft de 3L Lupo standaard ABS. De banden blokkeren namelijk (veel) eerder vanwege de lage wrijving met het wegdek. De remweg vanuit 100 km/h is volgens Autobild ongeveer 45,1 meter, hetgeen toch zo’n 8 tot 10 meter meer is dan een gemiddelde personenauto. We zullen dit maar zien als de tol die je betaalt voor het zuinige rijden. Regelmatig controleren van de bandenspanning is het devies, want er zijn spanningsverliezen van 0,3 tot 0,8 bar per maand gemeld. De luchtinstallaties bij benzinepompen zijn niet geijkt en geven vaak een totaal verkeerde waarde aan. (meestal te hoog) Het is noodzaak om een losse spanningsmeter aan te schaffen, om zodoende verzekerd te zijn van een juiste bandenspanning.

De online 3L-resource met alle informatie over de Audi A2 1.2 TDi en de Volkswagen Lupo 3L