Biodiesel

De 3L Lupo en Audi A2 1.2 TDi zijn geschikt voor het rijden op zogenoemde biodiesel; een methylester van plantaardige olie en vetten.  In principe zijn alle dieselmotoren van Volkswagen geschikt voor deze brandstof, maar het probleem ligt bij veel auto’s bij de rubberen leidingen en O-ringetje die her en der kunnen zitten. Na 1995 mag u er van uitgaan  dat dit niet meer het probleem is, omdat dit dan vervangen is door Viton. Veel auto’s zijn al eerder afgestapt van natuurrubber, dus kunnen met een ouder jaartal al op biodiesel rijden. Heden zijn er enkele type brandstofsystemen die wat problemen geven. Voor advies kunt u altijd terecht bij 2N-biofuels. Deze hebben meer zicht op welke auto niet geschikt zou zijn voor biodiesel.

Biodiesel die u aanschaft moet aan de NEN norm 14214 voldoen. Echter, in veel gevallen is dit simpelweg niet mogelijk, door de herkomst van de olie waar het van gemaakt wordt. Daar naast is niet elke producent in staat om een goede kwaliteit te leveren. In de ogen van deze producenten zou het ook niet zo belangrijk zijn, om dat het toch wordt gebruikt als bijmenging in de normale diesel. 2.5 %.

Maar met een goede biodiesel is het wel degelijk mogelijk om 100% te rijden, maar dan moet u wel verzekerd zijn van zeer goede biodiesel.

Een bijkomend probleem is dat biodiesel in veel gevallen al bij +7 graden kan gaan vlokken.  Afhankelijk van de bron die gebruikt is voor de productie. In de winter kunt u licht bijmengen om deze vlokken te voorkomen. De 3L  is zeer geschikt om dat deze een brandstofretourleiding heeft over zijn brandstoffilter. 

Voor verdere adviezen kunt u het forum raadplegen.

De online 3L-resource met alle informatie over de Audi A2 1.2 TDi en de Volkswagen Lupo 3L