Tuning

Iedere TDi motor leent zich in verschillende mate voor tuning, tuning kan meerdere dingen betekenen, vaak heeft men het over chippen wat eigenlijk betekent dat je een ander motormanagement laat laden. Heel concreet gezegd zijn er parameters veranderd waardoor de turbo meer lucht krijgt, er meer diesel ingespoten wordt en de trekkracht begrenzing anders ingesteld wordt.

Hardwarematig kan het betekenen dat je andere componenten gaat monteren; grotere verstuivers, grotere turbo, een freeflow uitlaat, een fmic in plaats van een smic (intercooler), etc etc.

Hou dit board op het forum maar eens in de gaten!

Een bewezen update is het monteren van een andere turbo, de Borg Warner VB39 van de Audi A2 1.4TDi 90pk met motorcode ATL. De beter verkrijgbare turbo van de 1.4 TDi 75 pk met motorcode AMF is niet interessant omdat het een non-VNT turbo is. Hier is een handig YouTube-filmpje waarin de werking van de VNT wordt uitgelegd.ATL

 

Bron: http://www.3k-warner.de/en/aftermarket/productSearch.aspx

Ze zijn erg zeldzaam maar met goed zoeken op Ebay kom je ze af en toe in gereviseerde staat tegen rond de € 400.

Om de VB39 te monteren moet je de flens van de uitlaat en de intercoolerslangen aanpassen, een 3 bar map-sensor monteren en natuurlijk op maat laten remappen. En natuurlijk nog wat klein materiaal ivm bevestiging.

 

De online 3L-resource met alle informatie over de Audi A2 1.2 TDi en de Volkswagen Lupo 3L